Runderriblappenfijn

Rundvlees

Het rundvlees dat u bij ons koopt komt uit het Groene Hart, om precies te zijn uit Aarlanderveen en Ter Aar. Deze plek staat bekend om zijn groene, sappige en voedzame weilanden. 

Graag geven wij u hier een korte voorstelling van het familiebedrijf rundvleesgroothandel de Vleespijl uit Ter Aar, gevestigd midden in het Groene Hart van Nederland. De familie van der Pijl is al vanaf 1682 actief in de rundvleessector, de laatste 20 jaar als rundvleesgroothandel. Onze eigen runderen, de “Aerlanders” verbeterde roodbonte vrouwelijke runderen, worden op diervriendelijke, duurzame manier grootgebracht door onze huismester Wim Roos en Zoon midden in het Groene Hart. Al onze runderen staan op mooie groene weides achter ons bedrijf en groeien op langzame wijze met veel ruimte op. Deze diervriendelijke manier van vee houden, geeft het vlees een ouderwetse volle smaak en wordt verkocht aan de betere slagers en restaurants. Daarnaast importeren wij onder de naam “Irish View” verbeterde vrouwelijke runderen uit Ierland. Deze runderen worden op dezelfde manier grootgebracht als de “Aerlanders” en voldoen aan de strenge eisen van de Vleespijl.

Met zijn allen zorgen wij ervoor dat u door Keurslager Scholten een eerlijk en smaakvol stukje rundvlees op uw bord krijgt. Door de traditionele en vertrouwde manier van mesten in de polders van het Groene Hart weten wij zeker dat u hiervan smaakvol zult eten!

Varkensvlees

Het Wroetvarken is een uniek ras. 99% van alle varkens behoren niet tot dit ras. Onze varkens worden geselecteerd op moedereigenschappen, robuustheid, vitaliteit en vriendelijkheid. Dit bevordert de kwaliteit van het vlees. Het vlees is beter dooradert (intramusculair vet), fijner van structuur, malser en bevat minder vocht.

De Wroetstal. 
De stallen voor Wroetvarkens worden volgens de door ons gestelde normen en eisen gebouwd. Elke stal, ongeacht waar deze staat, ziet er daardoor hetzelfde uit. Door de vele ramen op zichthoogte komt er veel daglicht naar binnen. Hierdoor ontstaat een natuurlijk dag- en nachtritme.

Hele dag wroeten, spelen en rusten. 
De Wroetstal heeft dichte vloeren met een dikke laag strooisel. Dit geeft een comfortabel ligbed waar de varkens op kunnen rusten, spelen en natuurlijk kunnen wroeten. Dit doen ze het liefst, want dat is hun natuurlijk gedrag. Hier komt ook de naam “Het Wroetvarken” vandaan.

Kijk voor meer informatie op de website: www.wroetvarken.nl.

KSScholten021

Kalfsvlees

Kalfsvlees heeft kwaliteiten om van te watertanden. Het is mals en het heeft een fijne smaak. Dit vlees vraagt om toevoeging van zachte, lichte sauzen en kruiden. Bovendien heeft kalfsvlees een laag vet gehalte. Kalfsvlees heeft doorgaans een korte bereidingstijd nodig en staat dus snel op tafel.

Kip

Onze kip komt uit Noord Holland. Het poeliersbedrijf in kwaliteitsproducten houdt de verwerking, opslag en distributie in eigen hand. Al meer dan 100 jaar is dit familiebedrijf een begrip.

Zodra het vlees arriveert, vindt er door vakkundige medewerkers een controle plaats op kwaliteit en specificaties. Het verse vlees wordt vervolgens vakkundig door de eigen medewerkers verwerkt tot de gewenste halffabrikaten en verpakt in de gewenste porties, voorzien van de juiste etikettering en dit alles bij de juiste temperatuuromstandigheden.

Proef-3-2019-Gevlinderde-Kip-rauw-LR
Kalfsribeyestuk
Procureur-rauw-op-snijplank
5-HR-Wroetvarken-vleestoonbank

Scholten, Keurslager

Hoofdstraat 261
2171BD Sassenheim
0252211440

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:00 - 16:00
zondag Gesloten