Het rundvlees dat u bij ons koopt komt uit het Groene Hart, om precies te zijn uit Aarlanderveen en Ter Aar. Deze plek staat bekend om zijn groene, sappige en voedzame weilanden.
Graag geven wij u hier een korte voorstelling van het familiebedrijf rundvleesgroothandel de Vleespijl uit Ter Aar, gevestigd midden in het Groene Hart van Nederland. De familie van der Pijl is al vanaf 1682 actief in de rundvleessector, de laatste 20 jaar als rundvleesgroothandel. Onze eigen runderen, de “Aerlanders” verbeterde roodbonte vrouwelijke runderen, worden op diervriendelijke, duurzame manier grootgebracht door onze huismester Wim Roos en Zoon midden in het Groene Hart. Al onze runderen staan op mooie groene weides achter ons bedrijf en groeien op langzame wijze met veel ruimte op. Deze diervriendelijke manier van vee houden, geeft het vlees een ouderwetse volle smaak en wordt verkocht aan de betere slagers en restaurants. Daarnaast importeren wij onder de naam “Irish View” verbeterde vrouwelijke runderen uit Ierland. Deze runderen worden op dezelfde manier grootgebracht als de “Aerlanders” en voldoen aan de strenge eisen van de Vleespijl.
Met zijn allen zorgen wij ervoor dat u door Keurslager Scholten een eerlijk en smaakvol stukje rundvlees op uw bord krijgt. Door de traditionele en vertrouwde manier van mesten in de polders van het Groene Hart weten wij zeker dat u hiervan smaakvol zult eten!
Wat Krull uniek maakt is allereerst dat er veel aandacht besteed wordt aan het welzijn van de varkens. Ze worden gehouden in ruime, comfortabele wroetstallen met veel daglicht voor een natuurlijk dag- en nachtritme. De wroetstal biedt veel bewegingsvrijheid en de varkens kunnen hun natuurlijk wroetgedrag uitoefenen in het strooisel dat bestaat uit een dikke laag houtkrullen, zaagsel en/of stro. Alle stallen zijn volgens hetzelfde principe gebouwd. Daarnaast wordt hun voeding zorgvuldig samengesteld.
Een ander opvallend kenmerk van het ‘ Krullvarken‘ is de slagerskwaliteit van het vlees. Mooi droog en stevig varkensvlees met vetmarmering (door het intramusculaire vet). Dit alles komt de smaak ten goede. Er wordt gestreefd naar minimale verspilling en maximale benutting van het varken.
Een wroetstal geeft het varken de gelegenheid om z’n natuurlijk gedrag te vertonen. Een dikke laag strooisel zorgt voor een comfortabel ligbed waar de varkens heerlijk op kunnen rusten (ongeveer 18 uur per dag) en in kunnen wroeten. De varkens genieten van veel ruimte en veel daglicht. Varkens zijn echte groepsdieren. Het feit dat ze in de wroetstal in grotere groepen leven draagt dus ook bij aan hun welzijn.
De wroetstal is een duurzame voorziening omdat de dichtevloer met een dikke laag strooisel zichzelf van warmte voorziet. Hierdoor werkt de stal energiezuinig en hebben de varkens het warm genoeg.
De voeding van het varken wordt zorgvuldig samengesteld en is afgestemd op de leeftijdsfase waar het dier in zit. We onderscheiden 5 soorten voer:
Het voeren van biggen/varkens is een samenspel van groei en darmgezondheid. Zo spelen onder andere de genetica van de zeug en beer en de voerstrategie in de kraamstal, biggenstal en wroetstal een rol in het samenstellen van het optimale voer.
Kortom: een kwalitatief stuk Hollands varkensvlees met een goed verhaal.
Kalfsvlees heeft kwaliteiten om van te watertanden. Het is mals en het heeft een fijne smaak. Dit vlees vraagt om toevoeging van zachte, lichte sauzen en kruiden. Bovendien heeft kalfsvlees een laag vet gehalte. Kalfsvlees heeft doorgaans een korte bereidingstijd nodig en staat dus snel op tafel.
Onze kip komt uit Noord Holland. Het poeliersbedrijf in kwaliteitsproducten houdt de verwerking, opslag en distributie in eigen hand. Al meer dan 100 jaar is dit familiebedrijf een begrip.
Zodra het vlees arriveert, vindt er door vakkundige medewerkers een controle plaats op kwaliteit en specificaties. Het verse vlees wordt vervolgens vakkundig door de eigen medewerkers verwerkt tot de gewenste halffabrikaten en verpakt in de gewenste porties, voorzien van de juiste etikettering en dit alles bij de juiste temperatuuromstandigheden.