Rund

Rundvlees

Het rundvlees dat u bij ons koopt komt uit het Groene Hart, om precies te zijn uit Aarlanderveen en Ter Aar. Deze plek staat bekend om zijn groene, sappige en voedzame weilanden. 

De rundveeboerderij van de familie Roos is al generaties bezig om runderen van het Hollandse vleesras op een duurzame manier te fokken en te mesten. Hierbij hebben zij het welzijn van de dieren hoog in het vaandal en door al deze deskundige ervaring behoort de familie Roos dan ook tot de beste vleesveehouders van Nederland. Deze manier van veehouden geeft het vlees een ouderwets, volle smaak en is bovendien fijn van draad en super mals.

Er wordt intensief samengewerkt met de familie van der Pijl, die ook generaties lang bezig is. Het proces van slachten, uitbenen en transporteren wordt tot in detail beheerst.

Met zijn allen zorgen wij ervoor dat u door Keurslager Scholten een eerlijk en smaakvol stukje rundvlees op uw bord krijgt. Door de traditionele en vertrouwde manier van mesten in de polders van het Groene Hart weten wij zeker dat u hiervan smaakvol zult eten!

Kalfsribeyestuk
Procureur-rauw-op-snijplank
Bloemstuk-rauw-met-tekening

Kalfsvlees

Kalfsvlees heeft kwaliteiten om van te watertanden. Het is mals en het heeft een fijne smaak. Dit vlees vraagt om toevoeging van zachte, lichte sauzen en kruiden. Bovendien heeft kalfsvlees een laag vet gehalte. Kalfsvlees heeft doorgaans een korte bereidingstijd nodig en staat dus snel op tafel.

KSScholten021

Varkensvlees

Het Wroetvarken is een uniek ras. 99% van alle varkens behoren niet tot dit ras. Onze varkens worden geselecteerd op moedereigenschappen, robuustheid, vitaliteit en vriendelijkheid. Dit bevordert de kwaliteit van het vlees. Het vlees is beter dooradert (intramusculair vet), fijner van structuur, malser en bevat minder vocht.

De Wroetstal. 
De stallen voor Wroetvarkens worden volgens de door ons gestelde normen en eisen gebouwd. Elke stal, ongeacht waar deze staat, ziet er daardoor hetzelfde uit. Door de vele ramen op zichthoogte komt er veel daglicht naar binnen. Hierdoor ontstaat een natuurlijk dag- en nachtritme.

Hele dag wroeten, spelen en rusten. 
De Wroetstal heeft dichte vloeren met een dikke laag strooisel. Dit geeft een comfortabel ligbed waar de varkens op kunnen rusten, spelen en natuurlijk kunnen wroeten. Dit doen ze het liefst, want dat is hun natuurlijk gedrag. Hier komt ook de naam “Het Wroetvarken” vandaan.

Kijk voor meer informatie op de website: www.wroetvarken.nl.

5-HR-Wroetvarken-vleestoonbank
Procureur-rollade-v2-KERST-200801-HR
3-Wroetvarken-karbonade-FB

Scholten, Keurslager

Hoofdstraat 261
2171BD Sassenheim
0252211440

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:00 - 16:00
zondag Gesloten